کِم سِنتر

گاه نوشت های یک دبیر

کِم سِنتر

گاه نوشت های یک دبیر

شناسایی مواد منفجره با زردچوبه‌!

دانشمندان پس از ویژگی از بین‌برندگی سلول‌های سرطانی و مبارزه با اپیدمی غذاهای بی‌طعم و مزه پی به فایده جدید دیگری از زردچوبه برده‌اند و آن توانایی این ماده غذایی در کشف و شناسایی مواد منفجره است.

به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه ماساچوست دریافته‌اند که زردچوبه موجود در کاری (زردچوبه هندی) و ملکول کورکومین آن می‌تواند در طیف‌سنج فلوئورسانت برای شناسایی مواد منفجره مورد استفاده قرار گیرد.


به گفته آنها حسگرهای زردچوبه‌ای می‌توانند میزان کم مواد منفجره در یک اتاق را تا کمتر از 80 بخش در میلیارد شناسایی کنند.


این کشف نشانگر یک پیوند خوب دیگر بین ادویه‌جات و علم است. در سال 2010 دانشمندان اعلام کردند که می‌توان از دارچین در ساخت نانوذرات طلا استفاده کرد.


دانشمندان زردچوبه را با یک پلیمر چسبناک ترکیب کرده و آن را بر روی صفحات شیشه‌ای پخش کردند. آنها سپس یک دیود نورانی (ال‌ای‌دی) را بر صفحه شیشه‌ای تابانده و امواج نوری ساطع‌شده از صفحه را اندازه‌گیری کردند. هنگامی که در نزدیکی این صفحه مواد منفجره وجود داشت، امواج نوری ساطع‌شده کم‌نورتر بودند.


به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، حسگرهای زردچوبه‌ای از قابلیت شناسایی طیف وسیعی از مواد برخوردارند.


کاربرد چنین حسگرهایی هزینه کمتری داشته و می‌توان از آنها به آسانی در مناطقی مانند فرودگاه‌ها و میدان‌های مین که جست‌وجوی مواد منفجره در آنها حائز اهمیت است استفاده کرد.

نظرات 1 + ارسال نظر
m.s دوشنبه 12 اردیبهشت‌ماه سال 1390 ساعت 14:55

salam roze moallem =roze shoma
mobarak

سلام
از اظهار لطف شما دوست گرامی بسیار ممنون هستم. امیدوارم همواره در تمامی مراحل زندگی موفق و بهروز باشید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد