دانشمندان مرکز تحقیقات کشاورزی(ARS) و همکاران دانشگاهی آنان موفق به ساخت نوعی حسگر زیستی در مقیاس میکروسکوپی شدهاند که مشاهدهی باکتری سالمونلا را در تستهای آزمایشگاهی با استفاده از رنگهای فلورسانس آسان نموده، با پاتوژنهای غذایی دیگر نیز سازگاری خوبی دارد.
نمونههایی از حسگرهای زیستی در طبیعت وجود دارد که حشرات با استفاده از آنها میتوانند مقادیر بسیار کمی از فرومونهای جنسی را در محیط تشخیص دهند و از آنها بهعنوان نشانهای در یافتن جفت استفاده میکنند. ماهیها از این حسگر در تشخیص لرزشهای خفیف موجود در آب دریا استفاده میکنند.
محققان مرکزARS و دانشگاه جورجیا از فناورینانو در تکمیل این حسگرهای زیستی استفاده کردهاند. این حسگرها که توانایی بسیاری در حفظ سلامت مواد غذایی دارند، شامل ذرات رنگی فلورسانس ارگانیک است که مثل قلاب به پادتنهایی سالمونلا متصل شده، مثل چراغ از خود نور میدهند و در نتیجه مشاهدهی باکتریها آسانتر میکند.
خوردن غذاهای آلوده به سالمونلا موجب بروز تهوع و اسهال شدید و گاهی مرگ میشود.
این تحقیق جایزهی تحقیقات نانو را در ششمین سمپوزیوم فناورینانو کشور کره به خود اختصاص داد.